داستان فیلم قلب رقه
داستانی عاشقانه از قلب داعشی ها یعنی رقه، هنگامی که یک ایرانی به عنوان مسئول رسانه داعشی ها در جستجوی یک اسیر است اما با همسر خود که فکر می کرد کشته شده روبرو می شود و..
اینفوگرافی قلب رقه (Ghalbe Raghe)
فیلم ایرانی قلب رقه (The Heart of Raqqah) با موضوعی جنگی، عاشقانه و محوریت داعش و حضور آنها در شهر رقه سوریه به کارگردانی و نویسندگی خیرالله تقیانی پور و تهیه کنندگی سعید پروینی است؛ شهرام حقیقت دوست، شادی مختاری، فرهاد قائمیان، محمدرضا شریفی نیا، هدایت هاشمی، مهدی شیخ عبیسی، عامر علی و مصطفی ساسانی تیم بازیگران این فیلم داعشی را تشکیل می دهند، این فیلم در دو لوکیشن ایران و سوریه آن هم زمانی سوریه در بمباران قرار داشت ساخته شد.
حضور در بخش سودای سیمرغ چهل و دومین دوره جشنواره فجر
دانـ.لود فقط برای آی پــی ایــران مـجاز است!
برای نمایش باکــس دانــلود لطفا V*P*N خود را خامـ.ـوش نمایید و سپس مجددا تلاش کنید
نقد و بررسی
خیرالله تقیانی پور کارگردانی با علاقه محسوس به ژانر جنگی
نام او ناخودآگاه ما را یاد سریال نجلا می اندازد، سریالی که پر بیننده بود و شبکه سه سیما آن را در دو فصل پخش نمود، آنجا هم محوریت جنگ و البته یک داستان رمانتیک در میانه میدان به وضوح دیده می شد، با شناختی که از آثار قبلی تقیانی پور داریم قطعا باز هم شاید یک فیلم جنگی عاشقانه پرمخاطب هستیم که قرار است در بین خشونت جنگ زیبایی ها و فداکاری ها را به تصویر بکشد.
خیرالله تقیانی پور درباره فیلمبرداری قلب رقه می گوید: دیالوگ ها و شخصیت های عاشقانه داستان را خودم ساخته و پرداخته و نوشته ام، اما خب بحث اصلی داعش و به تصویر کشیدن صحنه های جنگی و اکشن بود، برخی صحنه ها را در سوریه و برخی را تهران ضبط کردیم، در مدتی که سوریه بودیم دعا میکردم در بمباران ها کسی خون از دماغش نیاید؛ به شخصه از تمام کسانی که امنیت ما را در سوریه تامین نمودند تشکر میکنم، بخصوص شهید سید رضی موسوی و امیرحسین جان پناه! سالم به هتل برگشتن همه عوامل بزرگترین چالش ما بود.
شهرام حقیقت دوست چشم رنگی نقش های پرماجرا
بازیگری اهل رشت و متولد 1351 که او را بیشتر با نقش های پرجنب و جوش و چالش برانگیز می شناسیم، اگر او و کارهایش را بشناسید به درستی میتوانید حدس بزنید او در هیبت یک داعشی چقدر طبیعی به نظر می رسد، نقش اصلی فیلم که یک ایرانی تبار در میان داعشی ها به عنوان رسانه آنها فعالیت دارد را به شهرام حقیقت دوست واگذار کرده اند تا بازهم چشم های زیبای او و هیبتش نشان دهد از پس هر نقشی برمی آید، به طور کلی او بازیگری از سال 1373 آغاز نمود و تا به حال موفق به کسب چندین جایزه و نامزد شدن در جوایزی نظیر جشنواره نیس فرانسه نیز شده است. خداحافظ بچه، خط قرمز، زیر سقف دودی، چند میگیری گریه کنی، تردست، شوق پرواز، همسفر، شاهگوش و مختارنامه تنها سیاهه ای کوچک از کارهای او هستند، توانایی او در نقش های کمدی نظیر شاهگوش که نقش استوار کلانتری را بازی کرده و در نقطه مقابل آن یک شخصیت جدی و شرور بنام بن حُر نشان میدهد تغییر مود را به خوبی بلد است و زبان بدن بسیار خوبی را در نقش های شاهد هستیم.
شادی مختار نقش همسر شهرام حقیقت دوست (همسر داعشی)
او در این فیلم نقش همسر یک داعشی را بازی میکند و در واقع در میان داعشی ها حضور دارد، چنین نقشی را تا به حال از او سراغ نداریم اما هفت و نیم، پرونده باز است و سریال جزیره از معدود کارهای اوست.
شادی مختاری: نسبت به کارهای قبلی خودم این نقش بسیار متفاوت بود. چالش یادگیری زبان عربی و گویش سوری سخت بود. همچنین گریم و پوشش و اینکه فیلمبرداری در سوریه بود برای من خیلی سخت بود. البته کار کردن در این گروه شانس بزرگی برای من بود. جای شهرام حقیقت دوست در اینجا خالی است، ایشان بازیگر خیلی بزرگی هستند.
محمدرضا شریفی نیا: من آمدم که در کنار دوستان بنشینم و خسته نباشید به دوستان بگویم چون کار خیلی سختی بود. من خیلی کار کردهام اما «قلب رقه» یکی از آن کارهای سخت بود. نمی دانم شاید هم من دیگر پیر شده ام!
هدایت هاشمی که یکی از بازیگران پرکار سینمای یک دهه اخیر بوده و به نقش اوس موسی سریال پایتخت نیز مشهور است و در سریال نجلا نیز نقش افسر استخباراتی عراقی را بعهده داشته، این بار هم توسط تقیانی پور انتخاب شد تا نقش یک عرب زبان را بازی کند.
نقد قلب رقه توسط منتقدین
نقدهای گوناگونی به این فیلم وارد است که برخی از آنان را بازگو میکنیم؛
- وقتی اوس موسا، شیخ داعشی می شود
- موسیقی متن تکراری بادیگارد
- گریمهای باسمه ای
- انتخاب اشتباه محمدرضا شریفی نیا
- بازی خوب شهرام حقیقت دوست
- تصویر تکراری از داعش
یکی از منتقدین می گوید: موسیقی متن بیش از حد و نا به جا آدم را کلافه می کند، ترسیم نادرست و تکراری از داعش شده و بیشتر به چندتا الله اکبر گفتن و سر بریدن مانند تمام آثاری که درباره داعش پس از نابودی انها ساخته شده بسنده کرده اند، چرا باید انتخاب برخی بازیگران اینقد ضعیف باشد؟ همه می دانیم داعشی ها چه قلب بی رحم و سفاکی داشتند! چگونه است که یکی از فرماندهان آنها با دیدن یک زن دست و دلش بلرزد و اشک از چشمانش سرازیر شود، در واقع سوال به ذهن می رسد هدف از ساخت قلب رقه چه بوده؟ نشان دادن مبارزه و دلاوری های مردان در مقابل انها یا نشان دادن خونخواری و بی رحمی این گروه! با اینکه ایران همواره مورد توجه این گروه بوده و مورد کینه توزی آنها قرار گرفته و حتی بعد از پایان جنگ با آنها و مشخص شدن ابعاد بسیار زیادی از آنها، بازهم نتوانستیم شاهد یک اثر در خور برای بیان کردن حق مطلب باشیم، به راستی فقط بازی خوب شهرام حقیقت دوست قابل ستایش است.
عوامل قلب رقه
تهیه کننده: سعید پروینی، نویسنده و کارگردان: خیرالله تقیانی پور، مجری طرح: موسسه فرهنگی هنری امام روح الله، مدیر فیلمبرداری: داوود محمدی، تدوین: مهدی سعدی، موسیقی: کارن همایونفر، طراح صحنه: بهنام جعفری طادی، جلوههای بصری: حسن ایزدی، جلوههای ویژه میدانی: ایمان کرمیان، مدیر صدابرداری: امیر عاشق حسینی، طراحی و ترکیب صدا: امین شریفی، مدیر تولید: وحید مرادی، طراح چهرهپردازی: احسان رناسی، طراحان لباس: امیر ملک پور و محمود بیاتی، دستیار اول کارگردان و برنامهریز: امید همتی فراز، منشی صحنه: هدیه عباسی و عکاس: مهدی جودی. این فیلم سینمایی محصول بنیاد رسانهای بیان و بنیاد سینمایی فارابی است.
تهیه کننده : سعید پروینیزبان : فارسی
موسیقی : کارن همایون فر
7 نظر
دیدگاهتان را بنویسید
طاها 16 شهریور 1403
تیزرش فقط دیدیم لینک دانلودش نیس